Zgodovina

Namman Muay, zgodba o odličnosti, ki traja že več kot 85 let

Nekoč je bilo na Tajskem

Originalni izdelki Namman Muay so bili narejeni že davnega leta 1930 v Bangkoku na Tajskem. Njegova receptura predstavlja skrbno čuvano družinsko skrivnost, katere recept se prenaša iz roda v rod izključno preko ustnega izročila. Čudno zveneče imene pa ne pomeni drugega kot “boksarsko mazivo”.

Prvi izdelki, ki so bili pripravljeni za komercialno rabo so prišli na police šele 1930, ko je bilo ustanoveljeno podjetje Devakam Apothecary Hall.

Namman Muay Tajsko olje 1930

Namman Muay liniment z letnico proizvodnje 1930.

Namman Muay in tajski boks

 

Marsikdo bi lahko pomislil, da so bili izdelki Namman Muay narejeni za potrebe tekmovalce v Muay Thai-ju (Tajski boks), vendar to ne bi ravno držalo. Prva mešanica lokalnih zelišč, ki jo danes poznamo kot liniment Namman Muay je bilo sprva narejeno za klasične (zahodnjaške) boksarje.

Thongtos Intratat, izumitelj izdelkov Namman Muay je imel v lasti tudi svoj boksarski klub. Okoliščine boksarskih dvobojev so take, da boksarji, trener, ali organizator ne vejo točno uro nastopa svojih protežirancev, saj ne morejo napovedati razpleta borb pred njim. Tekmovalci se ob prihodu v dvorano začnejo ogrevati, njihova borba pa lahko pride na spored šele čez par ur.

Časovni razpon je včasih tako velik, da boksarji so se pred dvobojem že ohladili. Thongtos je zato vneto poskušal iskati način, kako bi svoje boksarje obdržal ogrete in aktivirane za prihajajoči dvoboj.

Preučil je lastnosti lokalnih Tajskih zelišč in izbral le najboljše. Tako je nastal liniment Namman Muay, ki ga dan danes uporabljajo v vseh dvoranah ali klubih kjer poteka Tajski boks, saj trening brez tega enostavno ni več mogoč.

Nastanek izdelkov Namman Muay

Thongtos s svojim boksarjem Pon Kingpetch

Doktor Thongtos je uspel napraviti mešanico iz lokalnih Tajskih zelišč, ki z vmasiranjem v kožo pomagajo telesu, da se aktivira in tako zmanjša možnost nadaljnih nevšečnosti, ki se lahko pripetijo med in po vadbi.

Nova obzorja

Po uspehu v boksarskem svetu, se je Thongtos odločil ponuditi Namman Muay tudi drugim ljubiteljem športa, ki so začeli prav tako uporabljati njegove izdelke z velikim navdušenjem. Tako se je leta 1960 Thongtos odločil ustanoviti podjetje Devakam Apothecary Pharmacies in tako se je začela Muay Thai-jeva zgodba o sodelovanju s svetom.

Danes je nemogoče dobiti telovadnico, event ali praktik Muay Thaia brez prisotnosti Namman Muay-a. Priljubljenost izdelkov se je iz Thailandije razširila po celem svetu.

Namman Muay-jev originalni recept je bil od leta 1960 večkrat spremenjen z namenom povečati učinkovitost aktivnih učinkovin. Čeprav se izdelek prodaja že po celem svetu, je Namman Muay izdelan izključno v Thailandiji, ker vsebuje vrhunska lokalna zelišča

Il re Tailandese con rappresentanti della ditta Devakam

La visita del re Bhumibol Adulyadej ovvero Rama IX

Čeprav se izdelki Namman Muay™ prodajajo po celem svetu, so še vedno proizvedeni izključno na Tajskem, z lokalnimi zelišči najvišje kvalitete.

Ne samo za športnike

Uporaba masažnega linimenta Namman Muay se je sčasoma razširila tudi med druge športne panoge, kjer je bila potrebna hitra in intenzivna aktivacija športnikovega telesa med in tudi po vadbi. Tajska krema Namman Muay je pokazala odlične lastnosti pri lajšanju simptomov utrujenosti, ki jih vrhunski športniki občutijo po vadbi. S podobnimi tegobami se pogosto srečujejo tudi starostniki, zato so tej vzeli izdelke Namman Muay kot nepogrešljiv del vsakdanjika.

Devakam Apothecary Hall ltd.

Poslovni prostori podjetja Devakam Apothecary Hall v Bangkoku

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani navadno uporabljajo spletne piškotke, ki hranijo podatke o vašem obisku na spletni strani. Tukaj lahko kontrolirate, katere podatke želite, da se beležijo o vas.


Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Woocommer uporabljamo kot platformo za spletno prodajo. Za nakupovalno košarico in procesiranje naročil sta potrebna 2 piškotka. Ta piškotka sta obvezna za delovanje spletne trgovine in ne moreta biti izklopljena.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
 
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Decline all Services
Accept all Services